Militarii ucraineni au eliberat, doar în această săptămână, 776 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul ţării şi 29 de localităţi, dintre care şase în regiunea Lugansk, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doar în această săptămână, soldaţii noştri au eliberat 776 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul ţării şi 29 de localităţi, dintre care şase în regiunea Lugansk, de la pseudoreferendumul rusesc. În total, de la începutul acestei operaţiuni ofensive, au fost deja eliberaţi 2.434 de kilometri pătraţi din pământul nostru şi 96 de aşezări”, a afirmat Zelenski.

El a precizat că sunt rezultate bune şi în sudul Ucrainei în această săptămână.

”Cu siguranţă vom ajunge în teritoriile care au fost ocupate anterior de Rusia”, a afirmat liderul de la Kiev, mulţumindu-le apărătorilor ucraineni care fac posibil acest lucru.

În aceste 225 de zile, 29.887 de militari ucraineni au primit distincţii de stat. Un total de 178 de soldaţi au primit titlul de Erou al Ucrainei.

Un asemenea grad de curaj şi eroism al luptătorilor noştri demonstrează fără echivoc că Ucraina nu poate fi oprită.

”Şi fiecare dintre atacurile ruseşti, toate manifestările de teroare rusă – împotriva Zaporojie, împotriva Harkovului, împotriva Mykolaivului, împotriva Donbasului şi a tuturor celorlalte teritorii ale noastre – nu face decât să demonstreze că eliberarea întregului nostru teritoriu este singurul fundament al păcii şi securităţii pentru toţi ucrainenii”, a conchis Volodimir Zelenski.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.