Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, referitor la Leonid Kravciuk, primul preşedintel al statului modern Ucraina, că a fost "omul care a ştiut cum să găsească cuvinte înţelepte şi să le spună aşa încât toţi ucrainenii să le poată auzi". El a afirmat că Kravciuk "a ştiut cât costă libertatea" şi a dorit pace pentru Ucraina. "Sunt sigur că o vom pune în practică. Vom obţine victoria noastră şi pacea noastră", a adăugat Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a vorbit, în mesajul transmis marţi noapte, despre primul preşedinte al Ucrainei Leonid Makarovici Kravciuk.

"Nu a fost doar un politician. Şi nu doar o figură istorică. A fost omul care a ştiut cum să găsească cuvinte înţelepte şi să le spună aşa încât toţi ucrainenii să le poată auzi. Acest lucru este important mai ales în momente dificile, de criză. Când viitorul unei întregi ţări poate depinde de înţelepciunea unei persoane", a afirmat el.

El a spus că Leonid Kravciuk a arătat o astfel de înţelepciune la sfârşitul anilor 1980, a trecut "în mod strălucit" de 1991 şi indiferent ce s-a întâmplat mai târziu, Kravciuk a rămas întotdeauna cu Ucraina.

"Poate datorită înţelepciunii sale era vesel într-un fel special. A preţuit întotdeauna viaţa, fiecare minut al ei. Dar întotdeauna a găsit mult mai mult de un minut pentru a ajuta la a pune în ordine lucrurile şi a oferi sfaturi. Şi eu personal îi sunt recunoscător în special pentru asta", a arătat el.

Zelenski a adăugat că, fiind copil, Kravciuk a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial şi ocupaţiei.

"Leonid Makarovici a ştiut cât costă libertatea. Şi cu toată inima lui, a vrut pace pentru Ucraina. Sunt sigur că o vom pune în practică. Vom obţine victoria noastră şi pacea noastră", a conchis Zelenski.

Primul preşedinte al statului modern Ucraina, Leonid Kravciuk, a decedat la vârsta de 88 de ani, potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, citat de BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.