Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care încarnează rezistenţa Ucrainei în faţa invaziei Rusiei, a fost desemnat personalitatea anului 2022 de către revista americană Time, care aduce un omagiu ”spiritului Ucrainei”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Indiferent că bătălia pentru Ucraina suscită speranţă sau frică, Volodimir Zelenski a galvanizat lumea într-un fel pe care nu l-am mai văzut de decenii”, scrie redactorul-şef al Time, Edward Felsenthal.

”Pentru că a dovedit că curajul poate fi la fel de contagios ca frica, pentru că i-a îndemnat pe oameni şi naţiunile să se unească pentru a apăra libertatea, pentru că a amintit lumii fragilitatea democraţiei - şi a păcii -, Volodimir Zelenski şi spiritul Ucrainei sunt personalităţile anului 2022 ale TIME”, anunţă revista, cu sediul la New York.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”În săptămânile de după începutul bombatrdamentelor ruse, la 24 februarie, decizia sa de a nu fugi din Kiev, ci de a rămâne şi de a se alătura susţinătorilor a fost crucială. De la primul său mesaj de 40 de secunde pe Instagram, la 25 februarie - care arată că cabinetul său şi socioetatea civilă erau intacte şi la locul lor -, la discursurile zilnice susţinute la distanţă în faţa (membrilor) unor instituţii precum parlamente, banca Mondială şi Grammy Awards, preşedintele Ucrainei era peste tot”, subliniază redactorul-şef al Time.

În 2021, antreprenorul miliardar Elon Musk, patronul SpaceX şi Tesla, care a cumpărat Twitter între timp, a fost desemnat personalitatea anului a revistei Time.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.