Armata rusă poate opri uciderea dacă o persoană din Moscova dă un astfel de ordin, iar absenţa unui astfel de ordin este o umilinţă pentru întreaga lume, a spus preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un nou mesaj transmis naţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ei sunt gata să ardă totul: bisericile ortodoxe la fel ca orice altceva în Ucraina. În timpul războiului pe scară largă, 113 biserici au fost deja distruse sau avariate de bombardamentele ruseşti. Printre acestea se numără şi cele antice - cele care au rezistat celui de-al Doilea Război Mondial, dar nu au rezistat ocupaţiei ruse. Există şi cele care au fost construite după 1991. Diplomaţii ucraineni vor face totul pentru ca toată lumea să conştientizeze această altă crimă a ocupanţilor. Rusia distruge în mod deliberat şi sistematic moştenirea culturală şi istorică a Ucrainei, precum şi infrastructura socială, locuinţe şi tot ceea ce este necesar pentru viaţa normală. Un stat care face asta nu poate fi membru UNESCO şi nu poate rămâne la ONU de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Carta ONU nu prevede niciun drept pentru terorişti, iar UNESCO nu este un loc pentru barbari", a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a subliniat că trupele ruse au tras din nou în zonele de frontieră ale regiunii Sumi, Mikolaiv, oraşelor şi comunităţilor din regiunea Zapoojie şi Harkov. "Situaţia de la Severodoneţk, unde luptele de stradă continuă, rămâne extrem de dificilă. De asemenea, este dificil în Lysychansk, Marinka, Kurakhove, alte oraşe şi comunităţi din Donbas. Lovituri aeriene constante, foc de artilerie şi rachete. În această dimineaţă, numărul total al diferitelor rachete ruseşti folosite împotriva Ucrainei este deja de 2.503. Eroii noştri îşi menţin poziţiile şi fac totul pentru a provoca pierderi maxime inamicului. Sunt recunoscător fiecăruia dintre apărătorii noştri care se apropie de ziua în care Rusia va trebui să părăsească Donbasul în pace".

Zelenski a mai spus că 261 de copii au murit în Ucraina de la începutul invaziei: "Dar acesta este numărul oficial. Cu cât aflăm mai multe despre cei care au fost îngropaţi în teritoriile ocupate, cu atât mai mare, din păcate, poate fi numărul de nume de pe această listă.

E înfricoşător să citeşti. Anul naşterii, locul de reşedinţă, împrejurările morţii... Toţi ar fi în viaţă acum dacă o singură persoană din Moscova nu ar fi provocat această catastrofă. Acest lucru nu mai poate fi remediat. Pentru că acest război este deja în curs. Dar consecinţele teribile ale acestui război pot fi oprite în orice moment. Armata rusă poate opri arderea bisericilor. Armata rusă poate opri distrugerea oraşelor. Armata rusă poate opri uciderea copiilor. Dacă aceeaşi persoană din Moscova dă un astfel de ordin. Iar faptul că încă nu există o astfel de ordine este o umilinţă evidentă pentru întreaga lume".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.