Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni seară că a semnat mai multe decrete, între care unul interzice ieşirea din ţară, în alte scopuri decât deplasările oficiale de serviciu, a tuturor angajaţilor guvernamentali, inclusiv deputaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Există o decizie de principiu a Consiliului Naţional pentru Apărare privind deplasările oficialilor în străinătate. Aceasta se aplică tuturor funcţionarilor din guvernul central şi de la diverse alte niveluri ale administraţiei locale. Se aplică forţelor de ordine, deputaţilor poporului, procurorilor şi tuturor celor care ar trebui să lucreze pentru stat şi în stat. Dacă vor să se odihnească acum, se vor odihni în afara funcţiei publice. Funcţionarii nu vor mai putea călători în străinătate în vacanţă sau în orice alt scop neguvernamental”, a anunţat preşedintele în mesajul transmis, ca în fiecare seară, către naţiune, în care face bilanţul zilei.

„În termen de cinci zile, Cabinetul de Miniştri va elabora o procedură de trecere a frontierei pentru funcţionari, astfel încât doar o călătorie de lucru reală să poată fi motivul trecerii frontierei”, a precizat Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean, care cu o zi înainte îşi anunţa compatrioţii că pregăteşte măsuri şi decizii menite să întărească statul, după descoperirea unor cazuri de corupţie, a anunţat, de asemenea, că a semnat decrete „legate de personal”, care îi privesc pe funcţionari de diferite ranguri „din ministere şi alte organisme ale guvernului central, din regiuni şi din sistemul de aplicare a legii”.

Zelenski le vorbeşte ucrainenilor despre justiţie şi cazul de corupţie din guvern: „Săptămâna aceasta va fi un moment pentru decizii adecvate. Aceste decizii au fost deja pregătite. Nu vreau să le anunţ acum, dar totul va fi corect”
CITEȘTE ȘI Zelenski le vorbeşte ucrainenilor despre justiţie şi cazul de corupţie din guvern: „Săptămâna aceasta va fi un moment pentru decizii adecvate. Aceste decizii au fost deja pregătite. Nu vreau să le anunţ acum, dar totul va fi corect”

De asemenea, preşedintele a anunţat că au fost impuse sancţiuni împotriva a 22 de cetăţeni ruşi, care „sub masca spiritualităţii”, susţineau „teroarea şi politica de genocid”. El a precizat că această decizie a fost luată pentru consolidarea „independenţei spirituale” a ucrainenilor, astfel că, foarte proabil, este vorba despre membri ai clerului.

În final, preşedintele a făcut un nou apel la unitate şi eforturi comune pentru a obţine victoria. „Mâine se împlinesc exact 11 luni de război total. Va fi cea de-a 335-a zi. O zi pe care o vom trece în acelaşi mod ca şi cea de-a 334-a, unindu-ne toate forţele pentru un singur lucru - victoria. De dragul victoriei Ucrainei. Nu a cuiva împotriva altcuiva dintre noi, ci de dragul întregii Ucraine, de dragul victoriei întregii noastre ţări în războiul pentru libertate şi independenţă pentru toţi ucrainenii. Se va întâmpla. Şi vor fi luate toate măsurile necesare pentru acest lucru”, a mai spus preşedintele.

CITEȘTE ȘI Zelenski: „Bătălia pentru Donbas continuă. Bătălia pentru sud continuă. Vedem ce forţe adună Rusia şi ştim cum să răspundem”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.