Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză vineri, într-o înrehstrare video, armata rusă de faptul că împiedică evacuarea civililor din oraşele asediate Mariupol şi Volnovaha (sud-est) şi de faptul că a comis atacuri pe traseul unui culoar umanitar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trupele ruse nu au încetat focul. Cu toate acestea, eu am decis să trimit un convoi de vehicule către Mariupol, cu hrană, apă, medicamente”, anunţă el.

”Însă ocupanţii au lansat un atac cu tancul exact pe acolo pe unde trece culoarul”, acuză el în această înegistrare video.

Atacuri aeriene au avut loc vineri în zone civile şi s-au soldat cu un mort la Dnipro - în centruol Ucrainei, un oraş cruţat până acum de forţele ruse -, potrivgit serviciilor ucrainene de urgenţă.

Vineri dimineaţa ”au avut loc trei atacuri aeriene în oraş, care au atins o grădiniţă de copii, un bloc şi o fabrică de încălţăminte cu două etaje, unde a izbucnit după aceea un incendiu”, anunţă într-un comunicat serviciile ucrainene de urgenţă.

O persoană a fost ucisă”, anunţă ele.

Oraşul Luţk (nord-vest) a fost vizat de atacuri aeriene.

Un purtător de cuvânt al armatei ruse, Igor Konaşenkov a anunţat că ”aerodromurle militare de la Luţk şi Ivano-Frankivsk (vesT) au fost scoase din serviciu”.

”Explozii la aeroport. Toată lumea la adăpost! Nu publicaţi nicio fotografie, adresă sau coordonate!”, a avertizat pe Facebook primarul oraşului Luţk, Ihor Policiuk.

Serviciile municipale de încălzire, Luţkteplo, au anunţat pe Facebook întreruperi ”din cauza exploziilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.