Zeci de ”terorişti” au fost ucişi la Khan Yunis (sud) şi Maghazi (centru), în Fâşia Gaza, bombardată intensiv, anunţă armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii al Hamas anunţă că ”peste 59 de morţi şi zeci de răniţi au fost conduşi la spitale în urma unor atacuri”, în noaptea de joi spre vineri, ”în mai multe sectoare”.

”Zeci de terorişti” au fost ucişi la Khan Yunis şi Maghazi, în centru, ”inclusiv ofiţeri din Unitatea Nukhba (elită, în arabă)”, anunţă armata israeliană.

Un atac cu dronă a avut loc la Bureij, în centrul enclavei, precizează armata.

La Khan Yunis, a fost ucis ”un ofiţer din cadrul Unităţii Nukhba care a participat la masacrul de la 7 octombrie”, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat miercuri un bilanţ de 23.708 de morţi, majoritatea copii, adolescenţi şi femei de la începutul războiului în enclavă, şi de 60.005 de răniţi.

”Multe persoane sunt blocate în continuare sub dărâmături, iar salvatori nu pot ajunge la ele”, potrivit aceleiaşi surse.

O medie de 250 de morţi pe zi, Războiul din Fâşia Gaza este ”semnificativ superioară” celei a oricărui alt conflict recent - ”din Siria (96,5 morţi pe zi), Sudan (51,6), Irak (50,8), Ucraina (43,9), Afganistan (23,8) sau Yemen (15,8)”, denunţă Exam.

Acest ONG subliniază într-un comunicat că situaţia umanitară a celor 2,4 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza, deja catastrofală, s-a agravat din cauza frigului.

Cel mai mare spital din Fâşia Gaza - Al Shifaa situat în oraşul Gaza (nord) - a reuşit să-şi reia parţial activitatea, anunţă pe X directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

O echipă OMS a reuşit să livreze ”9.300 de litri de combustibili şi furnituri medicale în vederea îngrijirii a 1.000 de pacienţi victime ale unor traumatisme şi a 100 de pacienţi care necesită dializă”, anunţă el.

”Regretăm să anunţăm că toate serviciile de telecomunicaţii din Fâşia Gaza au fost întrerupte din cauza agresiunii în curs”, a anunţat vineri, pe X, operatorul palestinian Paltel.

”Gaza este din nou ruptă de lume”, denunţă Paltel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.