Mai multe staţii de metrou din Paris au fost închise în noaptea de duminică spre luni, după ce au fost inundate în urma furtunilor violente care au afectat capitala franceză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 20 de staţii de metrou au fost inundate în urma ploilor torenţiale care au afectat Parisul între ora locală 21 (22 ora României) şi 23 (vineri, 1 ora României).

“Nu se fac opriri în staţie”, au anunţat administratorii mai multor staţii pe Twitter.

 

„Am primit aproape 1.700 de apeluri la Paris şi în jur de la începutul furtunilor”, a declarat în jurul orei locale 00.00 (1 ora României) purtătorul de cuvânt al Pompierilor din Paris, locotenent-colonelul Yannis Destable.

“Am efectuat 37 de intervenţii, nu intervenţii majore, pentru scoaterea apei, infiltraţii în subsoluri”, a precizat el.

„Sectoarele cele mai grav afectate au fost Arondismentele al XIII-lea i al XV-lea din Paris şi Seine-Saint-Denis”, a adăugat oficialul.

În cursul serii de duminică, Meteo France a emis cod portocaliu de furtuni pentru Paris şi departamente din Ile-de-France. Alerta a fost ridicată în jurul miezului nopţii (1 ora României). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.