Zeci de mii de oameni s-au strâns sâmbătă în centrul Londrei, pentru a lua parte la parada anuală Gay Pride, ajunsă la a 45-a ediţie, scrie BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii, îmbrăcaţi cât mai colorat şi agitând drapele în culorile curcubeului, au plecat din Portland Place. Participanţii vor trece prin Oxford Circus şi Regent Street, înainte de a ajunge la White Hall.

Un drapel-curcubeu a fost proiectat pe Palatul Westminster pentru prima dată în istorie, pentru a sărbători evenimentul.

Mai multe magazine şi staţii de metrou din Londra au fost decorate cu postere în culorile drapelurile minorităţilor sexuale.

Peste 150 de ofiţeri de poliţie sunt desfăşuraţi la paradă, alături de reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă, ai Pompierilor şi ai Poliţiei Transporturilor.

Prima paradă oficială Pride din Londra a avut loc în 1972 şi la ea au luat parte 2.000 de oamenii. La evenimentul de anul trecut au participat peste 40.000 de persoane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.