Aproximativ 40 de migranţi au murit în urma naufragiului unei ambarcaţiuni la bordul căreia se aflau, duminică, în apropiere de oraşul italian Crotone, în Calabria (sud), scrie presa italiană, la câteva zile după ce Parlamentul italian a adoptat o lege controversată privind condiţiile de salvare a migranţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căutările continuau pe o mare dificilă pentru salvatori, din cauza unor valuri mari.

Pompierii au confirmat pe Twitter că au recuperat 28 de corpuri, iar alte trei au fost antrenate de curenţi marini mai departe de ambarcaţiune la bordul căreia, scrie presa italiană, se aflau 150-250 de persoane.

Aproximativ 40 de persoane au fost salvate, anunţă pompierii.

Potrivit agenţiei italiene de ştiri Agi, ambarcaţiunea, care era supraîncărcată, s-a rupt în două din cauza mării agitate.

Între victime se află ”un nou-născut de câteva luni”, potrivit aceleiaşi surse, care citează un pompier care participă la intervenţie.

Acest nou naufragiu intervine la câteva zile după ce Parlamentul a adoptat noi reglementări - controversate - ale Guvernului dominat de neofasciştii lui Giorgia Meloni privind salvarea migranţilor.

Noua lege obligă navele umanitare să efectueze o singură salvare odată, ceea ce creşte, potrivit criticilor, riscul morţii în zona centrală a Mării Mediterane, considerată cea mai periculoasă traversare pentru migranţi din lume.

Situarea geografică a Italiei face din ea o destinaţie importantă a solicitanţilor de azil care pleacă din nordul Africii către Europa, iar Roma se plânge de mult timp de numărul matre de migranţi care sosesc pe teritoriul italian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.