Turismul şi turiştii ruşi riscă să fie afectaţi din plin după ce Moscova a decis luna trecută să interzică companiilor aeriene ruse şi georgiene să opereze zboruri între cele două ţări, o interdicţie care a intrat în vigoare luni, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste măsuri au fost decise de către Vladimir Putin, după două zile de proteste faţă de puterea de la Tbilisi, considerată prea prorusă. Aceste proteste, la care au luat parte mii de oameni, au fost declanşate după ce un parlamentar rus a susţinut un discurs în Parlamentul georgian.

Potrivit Kremlinului, interdicţia vizează ”să protejeze restricţiile ruse vizând fapte criminale şi ilegale”.

În toiul sezonului estival, aceste interdicţii urmează să afecteze dur industriile turistice din cele două ţări.

Potrivit Uniunii ruse a turismului,  1,7 milioane de turiştii ruşi fost în 2018 în Georgia, clasându-se pe locul trei ca număr  Peisajele naturale, tradiţiile culinare, apropierea şi posibilitatea călătoriei fără viză fac din Georgia o destinaţie privilegiată a ruşilor.

Tensiunile sunt în continuare puternice între Tbilisi şi Moscova, care s-au înfruntat într-un sângeros război-fulger în august 2008. Armata rusă a intervenit pe teritoriul georgian pentru a susţine mica Osetie de Sud, o regiune separatistă prorusă, în care Tbilisi lansase o operaţiune militară.

În Osetia de Sud şi Abhazia, altă regiune georgiană prorusă, se află de atunci trupe ruse.

Moscova a mai suspendat zboruri ruse către Georgia, în octombrie 2006, iar apoi în august 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.