Preşedintele chinez Xi Jinping i-a urat însănătoşire grabnică omologului său francez Emmanuel Macron, care s-a îmbolnîvit de covid-19, potrivit televiziunii naţionale chineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai puternic om din China i-a trimis o telegramă preşedintelui francez în care îşi exprimă ”simpatia”, potrivit CCTV.

”În numele Guvernului şi poporului chinez, el a transmis susţinerea fermă a Guvernului şi poporului francez în lupta împotriva epidemiei” covid-19, precizează televiziunea, la un an de la apariţia noului coronavirus SARS-CoV-2 în centrul Chinei, la Wuhan.

Preşedintele francez a fost testat pozitiv cu covid-19 joi, iar o serie de lideri europeni cu care s-a întâlnit au fost plasaţi, la fel ca el, în carantină.

Şeful statului francez s-a izolat timp de şapte zile, însă ”va continua să muncească şi să-şi îndeplinească activităţile de la distanţă”, a anunţat Palatul Élysée.

Emmanuel Macron ”are simptome reale, o tuse şi o oboseală importante”, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.