Wolfgang Schäuble, care a fost ministru al Finanţelor timp de ani de zile în Germania şi unul dintre artizanii reunificării ţării sale în 1990, a murit la vârsta de 81 de ani, declară miercuri o sursă apropiată Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori), al cărei membru era, AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El s-a stins ”liniştit” în somn, în noaptea de marţi spre miercuri, declară o sursă apropiată familiei tablodului Bild.

El şi-a încheiat lunga carieră ca preşedinte al Camerei Deputaţilor în perioada 2017-2021, după ce a făcut parte din Bundestag timp de peste 50 de ani.

Cancelarul german Olaf Scholz i-a adus un omagiu lui Wolfgang Schäuble, care ”ne-a modelat ţara timp de peste o jumătate de secol ca deputat, ministru şi preşedinte al Bundestagului”.

”Cu el, Germania pierde un gânditor tăios, un om politic pasionat şi un democrat pugace”, deplânge pe X Scholz.

Wolfgang Schäuble, paraplegic în urma unui atentat în 1990, a fost una dintre figurile cele mai marcanete ale vieţii politice germane din ultimii 30 de ani.

Ministru de Interne, el a fost împuşcat, atunci, de către un dezechilibrat, la Oppenau, în plină campanie electoală.

Atacatorul a fost arestat imediat după fapte.

La scurt timp după tiruri, rănitul spunea că nu-şi mai simte picioarele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.