Directorul National Rifle Association Wayne LaPierre anunţă vineri că demisionează din funcţie, cu câteva zile înaintea începerii unui proces de corupţie împotriva NRA în Manhattan, la New York, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu mândrie faţă de tot ceea ce am realizat, îmi anunţ demisia din NRA”, anunţă, citat într-un cominicat al asociaţiei, LaPierre.

Potrivit NRA, Wayne LaPierre, în vârstă de 74 de ani, îşi motivează demisia prin motive de sănătate.

El este directorul executiv al NRA din 1991.

”Am fost un membru titular al acestei organizaţii în cea mai mare parte a vieţii mele de adult şi nu voi înceta niciodată să susţin NRA şi lupta sa pentru apărarea libertăţii celui de-al Doilea Amendament (al Constituţiei). Pasiunea mea faţă de cauza noastră arde mai adânc ca niciodată”, declară el.

Procurorul general al New Yorkului, Letitia James, a dat NRA în judecată în august 2020, pe care o acuză de deturnarea a milioane de dolari în vederea finanţării vieţii de lux a unor oficiali de rang înalt şi de finanţarea cheltuielilor de călătorie ale lui  LaPierre în mai multe staţiuni balneare.

Un proces începe luni, într-un moment dificil pentru NRA, ale cărei venituri şi personal au scăzut, în contextul în care Curtea Supremă americană a extins dreptul la arme de foc, iar îngrijorări cu privire la infracţionalitate au determinat tot mai mulţi americani să cumpere arme de foc pentru a se apăra. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.