Statele Unite vor anunţa un nou ajutor militar de aproximativ trei miliarde de dolari Ucrainei pentru a marca Ziua Independenţei sale dar şi şase luni de conflict, a indicat marţi un responsabil american, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă ar trebui să anunţe oficial acest ajutor miercuri, în aceeaşi zi a celebrării Independenţei Ucrainei, care coincide cu împlinirea a şase luni de conflict de la începutul invaziei ruse în această ţară, pe 24 februarie, a precizat responsabilul sub anonimat. 

Ar fi cel mai mare ajutor militar american de la începutul războiului şi ar permite Kievului de a achiziţiona noi arme sau de a finanţa formaţiuni sau operaţiuni.

Banii provin dintr-un fond al Pentagonului care poate fi folosit pentru operaţiuni imediate sau pentru achiziţionare de armament. 

Această tranşă este dintr-un alt fond care îi permite preşedintelui Joe Biden să dispună transferul imediat în Ucraina a armelor, materialelor şi echipamentelor din stocurile existente.

Vineri, Pentagonul a anunţat un ajutor militar pentru Ucraina din acest fond, o sumă de 775 de milioane de dolari. Acest nou ajutor a inclus rachete suplimentare pentru sistemele de artilerie de precizie Himars americane, care au „schimbat jocul pe câmpul de luptă”, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Apărare al SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.