Statele Unite îl îndeamnă pe noul preşedinte iranian Ebrahim Raisi să reia ”rapid” negocierile în dosarul nuclear iranian, suspendate în ultimele săptămâni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru noi aceasta este o prioritate urgentă”, a subliniat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, joi, Ned Price,

”Acest proces nu poate dura la nesfârşit”, a reiterat el, refuzând însă să dea un ultimatum.

”Îndemnăm Iranul să revină la masa negocierilor rapid, pentru a încerca să ne încheim munca”, a declarat el.

”Mesajul nostru către preşedintele raisi este acelaşi ca faţă de predecesorul său”, şi anume ”sperăm ca Iranul să profite acum de oportunitatea de a găsi soluţii diplomatice”, a insistat el.

Noul preşedinte iranian, Ebrahim Raisi, un ultraconservator, a depus jurământul joi, în Parlament.

El a declarat că este deschis ”oricărui plan diplomatic” în vederea unei ridicări a sanţciunilor care subminează economia Iranului şi a avertizat că Republica islamică nu va ceda ”presiunii şi sancţiunilor”.

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat pregătit să revină în Acordul de la Vena din 2015 în dosarul nuclear iranian, menti să împiedice Teheranul să se doteze cubomba atomică, din care predecesorul său Donald Trump a retras Statele Unite, cu condiţia ca Iranul să respecte din nou restircţiile impuse programului nuclear iranian.

În vederea salvării acestui text, Washingtonul este necesar sî ridice sancţiunile impuse Iranului, suspendate în 2015, însă restabilite şi multiplicatre de către Trump.

Washington exhorte Téhéran à reprendre les négociations sur le nucléaire «rapidement»
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.