Cel mai puternic grup de mercenari din Rusia, Wagner, a trimis cel puţin 100 de prizonieri de război ucraineni înapoi la forţele ucrainene, pentru a marca Paştele ortodox, potrivit unui videoclip postat duminică de fondatorul grupului, Evgheni Prigojin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pregătiţi-i pe toţi, hrăniţi-i şi daţi-le apă, verificaţi răniţii”, a fost arătat Prigojin spunând într-un videoclip postat pe Telegram de serviciul său de presă.

Apoi a fost prezentat un grup de prizonieri ucraineni cărora li s-a spus că vor fi predaţi forţelor ucrainene pentru a marca Paştele ortodox.

”Sper că nu veţi cădea înapoi în mâinile noastre”, a spus militarilor ucraineni un soldat înarmat al Wagner, înainte de a li se ordona să urce într-un camion, încărcând nişte pachete cu sticle de apă.

Peste 100 de bărbaţi, unii şchiopătând şi alţii căraţi pe targi de tovarăşii lor, au fost arătaţi făcându-şi drum în rând pe un drum plin de noroi, în timp ce un bărbat care stătea pe un tanc ţinea un steag alb.

Şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, Andri Iermak, a declarat că 130 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberaţi şi s-au întors acasă într-un ”mare schimb de Paşte”.

Nu este clar câţi ruşi au fost trimişi înapoi.

Grupul Wagner din Rusia a îndepărtat treptat forţele ucrainene din Bahmut, în estul Ucrainei.

Wagner pretinde acum că deţine controlul asupra majorităţii oraşului, deşi Ucraina a contestat în mod repetat afirmaţiile că forţele sale au fost aproape respinse.

Prigojin a fost arătat întâmpinând refugiaţii din oraş, inclusiv un băiat pe nume Vladimir, înainte de a fi evacuaţi.

Oamenii păreau că dorm într-o pivniţă subterană înghesuită. Prigojin le-a împărţit copiilor batoane de ciocolată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.