Parlamentul israelian urmează să organizeze duminică un vot de încredere într-un nou guvern - utima etapă în vederea instalării la putere a unei coaliţii care să succeadă Guvernului lui Benjamin Netanyahu, anunţă marţi preşedintele Knessetului Yariv Levin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dezbaterea şi votul asupra noului Guvern vor avea loc duminică, 13 iunie, într-o sesiune specială a Parlamentului”, a anunţat marţi, într-un comunicat, preşedintele Parlamentului israelian Yariv Levin.

Omul de afaceri Naftali Bennett (ultranaţionalist), şi liderul opoziţiei Yair Lapid (centru) au format o coaliţie alcătuită din partide de stânga, centru, dreapta şi arabe, cu ideologii divergente.

În cazul în care Guvernul susţinut de această coaliţie obţine votul de încredere, Executivul depune jurământul în aceeaşi zi şi pune capăt erei Netanyahu.

Bennett, în vârstă de 49 de ani, ar urma astfel să devină premier, iar potrivit acordului de coaliţie să-i cedeze postul lui Lapid, în vârstă de 57 de ani, peste doi ani.

Bennett l-a îndemnat luni pe Levin, un apropiat al lui Netanyahu, să organizeze un vot de încredere miercuri.

Însă Levin i-a lăsat timp lui Netanyahu până duminică să deraieze coaliţia.

În cazul în care guvernul Bennett nu obţine un vot de încredere în Knesset, urmează să aibă loc al cincilea rând de alegeri în doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.