Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a deminţit marţi, răspunzînd unei întrebări într-o conferinţă de presă, la Kiev, că a discutat cu premierul ungar Viktor Orban despre un armistiţiu cu Rusia, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O jurnbalistă de la radiodifuzorul american NPR l-a întrebat pe Zelenski dacă Orban sau vreun alt lider a încercat să convingă Ucraina să accepte un armistiţiu cu Rusia.

Ea l-a întrebat dacă un astfel de eventual armistiţiu prevedea renunţarea la teritorii ocupate situate de-a lungul ”liniilor inamice” şi cum a răspuns.

Volodimir Zelenski i-a răspuns că nu a doscutat niciodată cu Viktor Orban despre vreun armistiţiu cu Rusia.

”Niciodată”, a repetat el.

”Poate că vorbeşte despre aceste puncte de vedere cu prietenii săi”, a declarat preşedintele ucrainean.

El a declarat că consideră că politicile Ungariei nu sunt întotdeauna favorabile Ucrainei.

Ucraina şi Ungaria sunt vecine ”în pofida tuturor acestor provocări şi încercăm să găsim soluţia” problemelor dificile, a dat el asigurări.

preşedintele ucrainean a declarat că i-a cerut anterior lui Orban să-i spună de ce Ungaria nu susţinea candidatura Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană (UE).

”Nu a putut”, a subliniat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.