Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat joi speranţa unui acord în vederea unui schimb de deţinuţi cu jurnalistul Evan Gershkovich şi fostul puşcaş marin Paul Whelan, răspunzând unei întrebări în timpul sesiunii de întrebări de răspunsuri cu presa şi cetăţenii, însă a subliniat că Statele Unite este necesar să asculte condiţiile Rusiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem să ajungem la un acord, iar aceste acorduri trebuie să fie reciproc acceptabile şi să convină ambelor părţi”, a răspuns el, întrebat despre cei doi americani de către un jurnalist de la The New York Times (NYT) în timpul acestei conferinţe de presă anuale.

Rusia se află în contact permanent cu Statele Unite în acest subiect, a anunţat el.

”Nu este simplu, nu voi intra în detalii, însă, în general, mi se pare că vorbim o limbă pe care o înţelegem şi unii şi alţii. Sper să găsim o soluţie. Dar, repet, partea americană trebuie să ne audă şi să ia decizia adecvată, care să convină părţii ruse”, a declarat el.

FSB l-a arestat pe corespondentul The Wall Street Journal (WSJ) Evan Gershkovich în martie şi l-a acuzat de ”spionaj”.

Ziaristul, ziarul şi Casa Albă resping aceste acuzaţii şi subliniază că Gershkovich nu lucrează pentru Guvernul american.

Fostul puşcaş marin Paul Whelan a fost arestat în 2018 şi a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în 2020, cu privire la spionaj în favoarea Satelor Unite.

Fostul militar şi Guvernul american resping acuzaţiile.

Washingtonul îi consideră pe cei doi americani drept deţinuţi pe nedrept.

Departamentul de Stat american anunţa la 5 decembrie că Rusia a respins recent o serie de propuneri, inclusiv una importantă, în vederea unui schimb de deţinuţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.