Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a avertizat miercuri rivalii străini ”să nu încalce linia roşie” a Rusiei, pe fondul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul într-o serie de dosare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi ne comportăm per ansamblu cu reţinere şi în mod modest, iar adesea nici măcar nu răspundem unor acţiuni inamicale şi grosolane flagrante”, a subliniat liderul de la Kremlin în discursul său anual adresat naţiunii, susţinut în faţa membrilor Parlamentului.

Putin i-a avertizat pe cei care ”ne iau bunele intenţii drept o slăbiciune”.

El şi-a exprimat speranţa ca ”nimănui să nu-i vină ideea de a încălca vreo linie roşie a Rusiei”.

”Însă noi înşine stabilim pe unde trece” această linie roşie, a declarat el, referindu-se la multiple înfruntări cu Occidentul, însă fără să precizeze despre ce limite vorbeşte.

În opinia sa, pentru unele ţări, ”atacarea Rusiei din orice motiv şi pentru orice a devenit un fel de sport”.

Putin nu a evocat însă, în acest discurs, în mod precis dosare în care Rusia se opune Uniunii Europene (UE) sau Statelor Unite.

Liderul de la Kremlin nu a spus absolut nimic despre opozantul politic rus Aleksei Navalnîi, încarcerat şi care riscă să moară oricând, potrivit apropiaţilor acestuia.

El nu a spus absolut nimic nici despre desfăşurarea a zeci de mii de militari ruşi la frontiera cu Ucraina ori despe acuzaţii de spionaj şi de amestec în alegeri în Statele Unite.

Putin nu a spus nimic nici despre recentul scandal în care sunt implicaţi, potrivit Pragăi, agenţi din cadrul serviciilor militare se spionaj ruseşti (GRU) în Cehia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.