Alte schimburi de deţinuţi între Moscova şi Washington sunt ”posibile”, anunţă preşedintele rus Vladimir Putin vineri, la o zi după eliberarea baschetbalistei americance Brittney Griner în schimbul eliberării traficantului de armament rus Viktor Bout, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contactele continuă la nivelul serviciilor de informaţii. Ele n-au încetat niciodată. Sunt posibile alte (schimburi de deţinuţi)? Da, totul este posibil”, a anunţkat Putin într-o conferinţă de presă, în marja unui summit regional în Kîrgîzstan.

”Acesta este rezultatul unor negocieri şi căutării unui compromis. În acest caz, s-a ajuns la compromisuri, iar noi nu refuzăm să continuăm această muncă în viitor”, a adăugat el.

El a declarat că aceste negocieri nu sunt neapărat un ”prolog” al unui dialog în alte probleme, în toiul unei crize între Moscova şi Washington din cauza intervenţiei militare a Kremlinului în Ucraina.

”Nu am stabilit obiective pentru ca aceste negocieri să conducă la altele. Dar ele creează, este adevărat, o anumită atmosferă”, a declarat el,

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat anterior, vineri, că negocierile nu pun capăt ”crizei” între cele două ţări, ale căror relaţii sunt ”în continuare într-o stare deplorabilă”.

Americanii şi rusşii se acuză reciproc de arestarea reciprocă a unor cetăţeni în scopuri politice.

Un american încarcerat în Rusia, fostul militar Paul Whelan, nu a fost inclus în schimbul de deţinuţi de joi.

Paul Whelan, în vârstă de 52 de ani, a fost arestat în decembrie 2019, în Rusia, şi a fost condamnat în 2020 la 16 ani de închisoare cu privire la ”spionaj”, o condamnare pe care a denunţat-o drept ”politică”.

Presa rusă scrie vineri despre soarta lui Aleksandr Vinnik - un expert rus în informatică extrădat în august către Statele Unite, unde este vizat de 21 de capete de acuzare, inclusiv cu privire la uzurpare de identitate, complicitate la trafic de droguri şi spălare de bani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.