Opozantul încarcerat Vladimir Kara-Murza îi îndeamnă joi pe ruşi, pe reţele de socializare, să nu ”dispere” şi să continue să lupte pentru democraţie, după moartea în închisoare a lui Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu reuşesc să realizez în continuare ce s-a întâmplat, raţional sau emoţional. Dar dacă cedăm întunericului şi disperării este exact ceea ce vor ei. Nu avem dreptul să facem asta, o datorăm camarazilor căzuţi”, a declarat Vladimir Kara-Murza într-o audiere la un tribunal, prin videoconferinţă.

Vladimir Kara-Murza a reuşit să transmită un mesaj, publicat marţi pe reţele de socializare de către echipa sa.

”Responsabilitatea morţii lui Aleksei Navalnîi îi revine personal lui Vladimir Putin, pentru că Aleksei era deţinutul său personal”, scrie el în acest mesaj

”Un moş răzbunător, fricos şi lacom îşi menţine strânsoarea mortală distrugând tot ceea ce percepe drept o ameninţare la adresa puterii sale”, denunţă opozantul, desemnându-l pe Vladimir Putin.

Vladimir Kara-Murza, un cetăţean ruso-britanic, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după de a fost acuzat de trădare, difuzare de ”informaţii false” despre armata rusă şi întreţinere de relaţii cu o ”organizaţie indezirabilă”.

Aceasta este cea mai aspră pedeapsă aplicată unui opozant în istoria recentă a Rusiei.

Starea sănătăţii sale este foarte rea, potrivit susţinătorilor săi, după ce a fost otrăvit de două ori în trecut.

El spune în mesajul său că a aflat despre moartea lui Aleksei Navalnîi de la radio, în celula sa, la 16 februarie, ziua în care administraţia penitenciară a difuzat un scurt comunicat în care anunţa decesul principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Vladimir Kara-Murza şi-a exprimat speranţa, din închisoarea în care se află în Siberia, de ”a face Rusia o ţară democratică, europeană, normală şi liberă”.

”Aleksei a spus «nu abandonaţi» Este imposibil să abandonăm”, sublinia el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.