Premierul ungar Viktor Orban, reales în al patrulea mandat consecutiv la 3 aprilie, şi-a deschis un cont pe Twitter înaintea unei întâlniri, duminică, la Berlin, cu omologul său german Olaf Scholz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul ungar nu avea un cont oficial pe Twitter, la fel ca miniştrii şi membrii cabinetului său, care postează pe tema unor subiecte de actualitate.

Un membru al cabinetului lui Orban, Zoltan Kovacs, a fost cel care a anunţat duminică, pe Twitter, un acord între premierul sârb Aleksandar Vucic şi Viktor Orban privind construirea unui oleoduct între Serbia şi Ungaria, care vrea să importe în continuare petrol rusesc.

Viktor Orbanm va putea, cu ajutorul acestui cont pe Twitter, să-şi poarte bătălia culturală în favoarea conservatorismului ungar, pe care o poartă pe contul pe Facebook, pe care are 1,2 milioane de abonaţi şi pe contul pe Instagram, pe care are 164.000 de abonaţi.

El ar putea, de exemplu, să reacţioneze personal faţă de rezoluţiile Parlamentului European, ca cea adoptată la 15 septembrie 2022 şi care cataloghează Ucraina drept o ”autocraţie electorală”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.