Premierul ungar Viktor Orban a primit premiul "Omul Anului” la un simpozion pe teme economice organizat în Polonia, pentru rolul său în modelarea politicii în Europa Centrală, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a primit premiul marţi seară, la Forumul Economic, o reuniune anuală a politicienilor şi economiştilor polonezi, organizată la Krynica Gorska, în sudul ţării.

La acordarea distincţiei, premierul ungur a avertizat că Europa trece în prezent printr-o transformare crucială.

“Numai naţiunile care o identitate istorică, religioasă şi naţională vor supravieţui şi vor fi puternice. Eu reprezint şi apăr acest lucru”, a subliniat şeful Guvernului de la Budapesta.

Orban este cunoscut pentru politica sa dură faţă de imigranţi şi pentru că a declarat la un moment dat că vrea ca Ungaria să devină un stat “neliberal”.

O parte dintre punctele sale de vedere sunt împărtăşite de Guvernul conservator polonez şi de şeful partidului aflat la putere, Jaroslaw Kaczynski, care a luat premiul anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.