Vicepreşedintele Băncii Centrale americane, Federal Reserve, Stanley Fischer, a anunţat miercuri că demisionează – o decizie neaşteptată care îi va oferi lui Donald Trump oportunitatea de a alege, în curând, unul dintre principalii responsabili ai instituţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vă scriu pentru a vă informa că, din motive personale, intenţionez să demisionez din Consiliul de Guvernatori al Bănci Centrale, începând din sau în jurul datei de 13 octombrie 2017”, a scris el într-o scrisoare adresată preşedintelui american şi publicată miercuri.

Fischer, în vârstă de 73 de ani, face parte din Consiliul de Guvernatori al Fed din mai 2014 şi a contribuit la punerea bazelor politicii monetare moderne. Mandatul său trebuia să se încheie, teoretic, în ianuarie 2020, iar cel de viceguvernator în iunie 2018.

Anterior, el a fost guvernator al băncii centrale a Israelului, din 2005 până în 2013, şi numărul doi din Fondul Monetar Internaţionale din septembrie 1994 până în august 2001.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.