Vicepremierul polonez, Jaroslaw Kaczynski, a cerut ca o misiune internaţională de menţinere a păcii să fie trimisă în Ucraina, în urma întâlnirii de marţi cu liderii Poloniei, Sloveniei, Cehiei şi Ucrainei la Kiev, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este nevoie de o misiune de pace a NATO sau de o misiune mai amplă stabilită printr-un tratat internaţional, care să se poată apăra şi care să opereze în Ucraina”, a spus Kaczynski, potrivit cabinetului premierului polonez.

”Aş vrea să mă refer la conştiinţa liderilor europeni, la principiile pe care le proclamă, pentru că Ucraina are nevoie de ajutor”, a continuat el.

Miercuri, miniştrii Apărării ai NATO se întâlnesc la Bruxelles.

Când a ajuns, miercuri, la sediul NATO din capitala Belgiei, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a precizat că trebuie analizate detaliile înainte de a putea fi luată o decizie cu privire la forţele de menţinere a păcii.

 Cu toate acestea ”trebuie să continuăm să arătăm - prin acţiuni - sprijinul nostru faţă de Ucraina şi libertăţile sale şi nu doar să vorbim”, a argumentat oficialul britanic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.