Ministrul de Externe de la Caracas, Delcy Rodriguez, a anunţat retragerea ţării din Organizaţia Statelor Americane (OAS) în semn de protest, după ce reprezentanţii OAS au anunţat că se vor întâlni pentru a discuta despre profunda criză economică, alimentară şi politică din Venezuela, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rodriguez a explicat că retragerea imediată din OAS a fost cerută de către preşedintele Nicolas Maduro, nemulţumit de convocarea de urgenţă a miniştrilor de Externe pentru a discuta despre criza din Venezuela.

Şaptesprezece membri ai organizaţiei au votat în urmă cu o zi pentru convocarea unei reuniuni de urgenţă, inclusiv Statele Unite, Mexic, Argentina şi Brazilia.

Venezuela a ameninţat anterior că se va retrage din OAS dacă va fi convocată o reuniune a miniştrilor de Externe.

”Retragerea Venezuelei din OAS nu este condiţionată. Această măsură are legătură cu demnitatea oamenilor şi doctrina bolivarianismului”, a declarat Rodriguez.

Liderul opoziţiei a acuzat că această retragere este dovada unei lovituri de stat.

Venezuela a aderat în 1951 la OAS, o organizaţie formată din 35 de naţiuni din America de Nord şi America Latină.

Între timp, bilanţul protestelor antiguvernamentale din ultimele trei săptămâni a ajuns la 32 de morţi, iar Garda Naţională a început să lanseze gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii din Caracas.

Un tânăr de 20 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un cartuş cu gaze lacrimogene în districtul Chacao din capitala Venezuelei.

De asemenea, armata a fost desfăşurată pentru a opri noi proteste în faţa Consiliului Naţional Electoral şi a Curţii Supreme din Caracas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.