Valul de căldură care afectează Europa continuă, la Paris fiind înregistrată cea mai ridicată temperatură de când au fost introduse măsurătorile iar un record similar a fost înregistrat şi în Olanda, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meteorologii din Franţa au anunţat că în Paris au fost înregistrate 40,6 grade Celsius în jurul orei locale 13:30 joi, depăşind astfel recordul de 40,4 din iulie 1947.

De asemenea, recorduri similare au fost înregistrate în Belgia, Germania şi Olanda miercuri, meteorologii preconizând că acestea vor fi depăşite din nou joi.

Meteorologii germani au informat că o masă de aer cald se află deasupra unei zone care se întinde din Marea Mediterană până în Scandinavia.

Autorităţile din Europa au furnizat apă gratis oamenilor străzii, au pus în stare de alertă spitalele şi au deschis clădirile municipale pentru oamenii care au nevoie de adăpost. De asemenea, viteza trenurilor a fost redusă în mai multe ţări pentru a evita ca şinele să fie afectate.

Nivelul scăzut al râurilor a determinat oficialii să interzică croazierele pe o lungine de 60 de kilometri pe Dunăre în Germania.

În Belgia, o grădină zoologică a informat că hrăneşte tigrii cu pui îngheţaţi, iar urşii cu pepeni în gheaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.