Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna a anunţat marţi că vaccinul său împotriva covid-19 este ”extrem de eficient” la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, potrivit rezultatelor definitve ale unor teste clinice, şi că intenţionează să ceară ”la începutul lui iunie” o autorizare a vaccinului autorităţilor de ”reglementare din întreaga lume”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alt vaccin anticovid, al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech, a fost autorizat deja, la această categoerie de vârstă, în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite.

”Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea covid-19 la adolescenţi”, declară, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Vom prezenta aceste rezultate FDA şi autorităţilor de reglementare din lume la începutul lui iunie şi vom cere o autorizaţie”, anunţă el.

Studiul Moderna a vizat 3.700 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani - în Statele Unite -, dintre care două triemi au fost vaccinaţi cu vaccinul, iar o treime cu un placebo.

”După vaccinarea cu două doze, niciun caz de covid-19 nu s-a înregistrat în grupul vaccinat, în timp ce în cel vaccinat cu un placebo s-au înregistrat patru (cazuri), rezultând o eficienţă a vaccinului de 100% la 14 zile de la a doua doză”, anunţă în comunicat Moderna.

În urma vaccinării cu o doză, s-a înregistrat o eficienţă de 93%, precizează compania.

Vaccinul a fost ”în general bine tolerat”, iar ”până acum nu s-a înregistrat vreo îngrijorare cu privire la siguranţa sa”, anunţă Moderna.

Efectele secundare înregistrate la adolescenţi sunt aceleaşi ca cele înregistrate la adulţi, şi anume, între altele, durere la locul injectării, oboseală şi frisoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.