Vaccinul Moderna împotriva covid-19 este sigur şi eficient, a apreciat marţi Agenţia americană a medicamentului (FDA), într-o analiză care prefigurează autorizarea de urgenţă a acestuia în Statele Unite până la sfârşitul săptămânii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul elaborat de tânăra firmă americană în domeniul biotehnologiei ”nu prezintă probleme de siguranţă specifice identificate care să împiedice emiterea unei autorizaţii de urgenţă”, anunţă FDA, în cadrul căreia urmează să se întrunească un comitet de experţi joi.

În cazul unei aprobări, vaccinul Moderna - a cărui eficienţă a fost evaluată la 94,1% de către experţi şi FDA - va intra, alături de vaccinul alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech în campania americană de vaccinare, cea mai vastă în istoria Statelor Unite.

Autorităţile americane preconizează să vaccineze aproximativ 20 de milioane de americani în decembrie şi 100 de milioane până la sfârşitul lui martie.

Statele Unite au cumpărat în total 200 de milioane de doze de vaccin Moderna, dintre care jumătate ar urma să fie distribuite în al doilea trimestru al lui 2021.

Ele au cumpărat, de asemenea, 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech.

Într-o primă fază, vaccinurile sunt administrate cu prioritate personalului medical cel mai expus şi pensionarilor din aziluri.

Procesul autorizării vaccinului Moderna are loc la o săptămână după autorizarea vaccinului Pfizer/BioNtech, care a primit unda verde FDA vineri.

Peste 300.000 de oameni au murit din cauza covid-19 în Statele Unite, potrivit unui bilanţ întocmit de Universitatea Johns Hopkins.

Prima putere economică mondială continuă să înregistreze record după record şi depăşeşte regulat 200.000 de infectări zilnice cu noul coronavirus şi peste 2.500, până la 3.000 de morţi din cauza covid-19 pe zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.