Primarul localităţii siciliene Corneone şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, după ce în ianuarie el s-a vaccinat împotriva coronavirusului deşi nu avea dreptul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am petrecut o noapte albă gândindu-mă la această decizie şi am ajuns la concluzia că este corect să demisionez. Cu toate că insist asupra faptului că am făcut un lucru bun vaccinându-mă şi hotărând să fie vaccinaţi şi consilierii locali”, a declarat Nicolo Nicolosi, în vârstă de 78 de ani, pentru agenţia Ansa.

Presa italiană a scris, sâmbătă, că poliţia îi anchetează pe primar şi pe membri ai consiliului local şi a sesizat parchetul local.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Primăria din Corleone a confirmat pe pagina sa de Facebook că primarul a primit cele două doze de vaccin în 8 şi în 31 ianuarie.

Italia a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului la sfârşitul lunii decembrie, prima etapă fiindu-le rezervată cadrelor medicale şi persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani.

Nicolo Nicolosi şi-a justificat decizia de a se vaccina rapid prin faptul că oamenii politici locali ca el au nevoie de imunizare imediată, la fel ca angajaţii din prima linie a luptei cu Covid-19.

Până în prezent, în Italia s-au administrat aproximativ 5,3 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. 1,6 milioane de persoane au primit ambele doze.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.