Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat, joi, pentru aducerea preşedintelui rus Vladimir Putin în faţa justiţiei internaţionale pentru crimele de război comise în Ucraina, conform unui interviu acordat Bild, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Putin trebuie să piardă acest război şi să răspundă pentru acţiunile sale, este important pentru mine”, a declarat Ursula von der Leyen pentru postul de televiziune Bild.

Nu există îndoială că în Ucraina s-au comis crime de război, de la izbucnirea ofensivei ruse de la sfârşitul lunii februarie, "de aceea susţinem strângerea de probe pentru o procedură în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a adăugat şefa Comisiei Europene, care joi a fost în vizită la Kiev.

"Bazele sistemului nostru de drept internaţional cer să urmărim astfel de crime şi, la final, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea. Întrebată despre probabilitatea ca şeful statului rus să fie adus într-o zi în faţa justiţiei internaţionale, Von der Leyen a răspuns: "Cred că este posibil”.

În cursul zilei, în capitala Ucrainei, preşedintele Comisiei Europene a promis că UE va sprijini Ucraina "atâta timp” cât este nevoie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.