Uraganul Harvey a atins uscatul vineri noaptea, între Port Aransas and Port O'Connor, în Texas, acţionând ca o furtună de gradul 4, cu vânt care atinge 130 de mile pe oră, anunţă Centrul Naţional pentru Uragane, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harvey este primul uragan de categoria 4 care loveşte Statele Unite după uraganul Charley, în 2004.

Furtuna a lovit coastele Texasului şi milioanele sale de rezidenţi cu vânt extrem de puternic care o doborât copaci şi cu ploi torenţiale care au inundat străzile.

Guvernatorul statului Texas Greg Abbot a declarat că Harvey "se transformă într-un uragan foarte complex şi periculos", iar într-o scrisoare adresată preşedintelui Donald Trump a solicitat ajutor federal, apreciind că furtuna şi ploile torenţiale ar putea produce pagube de miliarde de dolari şi pierderi de vieţi omeneşti. Trump a anunţat pe Twitter că a semnat documentul în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.