Un dispozitiv incendiar artizanal a explodat joi dimineaţa în faţa unei biserici situate în cartierul de lux Kolonaki, în centrul Atenei, şi a rănit uşor un poliţist, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia, care a avut loc la ora locală 7.10 (şi ora României), s-a produs în momentul în care poliţistul, avertizat de paznic, s-a dus la faţa locului şi examina un pachet ”suspect” plasat în faţa Bisericii Sf. Denis, pe una dintre străzile principale, în cartierul Kolonaki, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţistul a fost spitalizat cu răni uşoare la nivelul feţei şi la mâini.

Angajatul bisericii, de asemenea rănit uşor, a fost transferat către un spital, în apropiere.

Cartierul a fost izolat de către forţe importante de poliţie şi specialişti din cadrul serviciului antiterorist.

Un angajat al unei cafenele din apropiere a declarat pesntru postul Skai că explozia a fost ”puternică”.

Nicio revendicare a acestui atentat nu a fost făcută imediat.

Poliţia vizează pista unor mişcări de extremă stânga sau anarhiste.

Atentate vizând instituţii publice, radioteleviziuni, bănci sau reprezentanţe diplomatice sunt frecvente în Grecia, de ani de zile, imputate unor astfel de mişcări.

O bombă artizanală a explodat, în urmă cu două zile, în faţa grupului de presă Skai, la periferia Atenei, cauzând pagube importante. Atentatul nu a fost revendicat, pentru moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.