Un elicopter la bordul căruia se aflau patru persoane, între care un român, s-a prăbuşit, miercuri, în Marea Egee, în timp ce participa la o operaţiune de luptă împotriva unui incendiu de pădure, pe Insula Samos, potrivit televiziunii publice greceşti Ert, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Paza de coastă elenă a declarat că aeronava transporta patru persoane când s-a prăbuşit.  

"Pilotul român al elicopterului a fost găsit teafăr şi nevătămat de către paza de coastă greacă în largul Insulei Samos şi a fost transferat la spitalul insulei", a declarat un oficial pentru AFP. 

Doi membri ai echipajului – care ar fi cetăţeni moldoveni - au fost găsiţi inconştienţi în apă, fiind aplicate manevre de resuscitare.  

Erau în curs de derulare operaţiunile de căutare a celei de-a patra persoane, un cetăţean grec.  

În total, trei elicoptere şi cinci avioane au fost trimise pentru a-i ajuta pe pompieri să facă faţă incendiului de pe Samos, a adăugat Serviciul elen de pompieri într-un comunicat. 

În urma incendiilor mortale de anul trecut din această ţară, salvatori străini au fost detaşaţi în Grecia în cadrul unui mecanism al UE pentru a spori resursele. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”O operaţiune de salvare este în curs, după prăbuşirea unui elicopter care participa la lupta împotriva unui incendiu de pădure la Samos”, declară AFP un reprezentant al pompierilor.

Potrivit Ert, ”două persoane au fost salvate” de către nave de patrulare ale autorităţilor portuare.

Operaţiunea continuă în vederea căutării celorlaţi doi membri ai echipajului, potrivit postului grec.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.