Ucraina cataloghează miercuri drept ”dificile” negocierile pe care le poartă cu Rusia, în vederea unei încetări a ostilităţilor, la fel ca Moscova, mai înainte, iar ambele părţi se acuză reciproc de blocaje, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Negocerile se desfăşoară destul de dificil, pentru că partea ucraineană are poziţii clare şi de principiu”, subliniază negociatorul-şef ucrainean Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, în răspunsuri scrise trimise unor jurnalişti.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a catalogat miercuri, anterior, negocierile ruso-ucrainene drept dificile.

Lavrov i-a acuzat pe ucraineni de faptul că-şi ”schimbă înmod constant poziţia”.

El a acuzat, de asemenea, Statele Unite de o obstrucţionare a negocierilor Rusiei cu Ucraina.

”Este dificil să nu ai impresia că colegii noştri americani îi ţin (pe ucraineni) de mână”, a declarat Lavrov într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa unor studenţi.

”Americanii pleacă pur şi simplu de la pruncipiul că nu este profitabil pentru ei ca acest proces să termine rapid”, a acuzat el, la aproape la o lună după ce Vladimir Putin a lansat invazia Ucrainei la 24 februarie.

”Ţările occidentale vor să joace un rol de mediatori. Noi nu suntem împotrivă, însă avem nişte linii roşii”, a subliniat Lavrov.

Cele două părţi au reluat negocieri prin videoconferinţă, la 14 martie, în urma unor runde de negocieri la care au participat fizic, fără să înregistreze progrese.

Aceste negocieri ruso-ucrainene ”continuă în permanenţă, online”, anunţă Mihailo Podoliak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.