Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că secretarul de Stat Mike Pompeo se întoarece în Statele Unite cu cei trei ”prizonieri” americani, eliberaţi de Coreea de Nord şi ”care par să se fie sănătoşi” relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eliberarea celor trei americani este considerată un gest de bunăvoinţă înaintea unui summit istoric între Trump şi Kim Jong Un.

”Secretarul de Stat Mike Pompeo este în zbor, pe drumul de întoarcere acasă din Coreea de Nord împreună cu cei trei domni minunaţi pe care toată lumea aşteaptă atât de mult să-i întâlnească”, a scris Trump pe Twitter.

El a adăugat că Pompeo a avut o ”întâlnire bună” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Locatarul Casei Albe plănuieşte să se întâlnească cu liderul de la Phenian.

În alt tweet, el a anunţat că Pompeo şi cei trei foşti deţinuţi vor ateriza la baza aeriană Andrews joi, la ora locală 2.00 (9.00, ora României).

Trump a anunţat că îi va întâmpina pe cei trei bărbaţi, la întoarcerea lor împreună cu şeful diplomaţiei americane, care a fost la Phenian pentru a pregăti întâlnirea.

Kim Hak-song, Tony Kim şi Kim Dong-chu, acuzaţi de activităţi împotriva statului au fost încarceraţi în lagăre de muncă.

Pompeo a efectuat a doua vizită în Coreea de Nord, după ce s-a întâlnit cu Kim Jong Un în weekendul Paştelui.

Această a adoua vizită nu a fost anunţată oficial înainte de placarea sa de la Washington, luni seara târziu, cu o aeronavă 757 a Forţelor aeriene.

Trump a anunţat misiunea marţi după-amiaza, într-un discurs în care a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul istoric în dosarul nuclear iranian.

Pompeo a fost întâmpinat miercuri dimineaţa (ora locală), când aeronava a ajuns la Phenian, de oficiali nord-coreeni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.