Un ”dispozitiv exploziv” a provocat luni deraierea unui tren de marfă - iar locomotiva a luat foc după deraiere, potrivit companiei publice ruse Căilor Ferate -, în Briansk, regiune rusă situată în apropiere de Ucraina - fără să facă victime -, anunţă un oficial local, în toiul unei frici de atacuri şi de sabotaje ucrainene în Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O explozie ”a antrenat deraierea unui tren de marfă”, ”nu sunt victime”, a anunţat într-o postare pe Telegram Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, situată la frontiera cu Ucraina.

Incidentul a avut loc pe o cale ferată între oraşul Briansk şi localitatea unecea, potrivit guvernatorului.

”Serviciile de intervenţie sunt la faţa locului. Circulaţia pe acest tronson este supendată”, anunţă Bogomaz.

Compania publică rusă de Căi Ferate anunţă separat, într-un comunicat, că locomotiva trenului a luat foc după ce a deraiat.

”Unităţi de pompieri se află la faţa locului”, precizează ea.

Compania anunţă că, în afară de locomotivă, şapte vagoane au deraiat.

Ea nu menţioneză, pentru moment, prezenţa vreunor explozivi şi anunţă pur şi simplu că incicentul a fost cauzat de ”intervenţia unor persoane din afară”.

LINIE DE ÎNALTĂ TENSIUNE, AVARIATĂ CU UN DISPOZITIV EXPLOZIV ÎN REGIUNEA LENINGRAD

Rusia a fost vizată de acţiuni de sabotaj în baze militare, în centre de recrutare ale armatei şi pe căi ferate, de la începutul ofensivei sale în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Însă este pentru prima oară când o deraierea atât de spectaculoasă este semnalată în mod public de la începutul Războiului rus în Ucraina.

Luni, o linie de înaltă tensiune a fost avariată de un dispozitiv exploziv, în regiunea Leningrad (nord-vest), a anunţat gubernatorul local.

O anchetă cu privire la ”sabotaj” a fost deschisă, a mai anunţat el.

La începutul lui aprilie, directorul Serviciilor ruse de Securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov a acuzat Ucraina şi Occidentul de faptul că încearcă să-i inciite pe ruşi la sabotaj şi la rebeliune armată.

În ultimele săptămâni, autorităţile ruse subliniază că riscul terorist s-a multiplicat.

Numeroase evenimente publice organizate la începutul lui mai, în cadrul unor mari sărbători naţionale, au fost anulate, din cauza unor ameninţări considerate prea mari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.