Trei militari au fost ucişi luni într-un atac armat, într-o bază aparţinţnd armatei, în vestul Rusiei, de către un militar fugar, anunţă armata, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei militari au fost răniţi mortal în atac. Comandamentul unităţii militare şi forţele de ordine iau măsuri pentru găsirea şi arestarea agresorului”, a anunţat serviciul de presă al Districtului Militar rus de Vest, potrivit Interfax.

Atacul a avut loc către ora locală 5.00 (4.00, ora României), la o bază militară din regiunea Voronej, un oraş situat în vestul Rusiei, potrivit aceleiaşi surse.

Atacatorul este un militar dintr-o escadră din bază, care l-a dezarmat pe un ofiţer.

”(Aflat) în posesia armei ofiţerului, (suspectul) a fugit”, a anunţat armata, potrivit Tass.

Potrivit unei surse citate de Intefax, atacul a avut loc pe aerodromul ”Baltimore”, în apropiere de Voronej, într-un sediu administrativ al bazei.

În octombrie 2019, un militar rus în termen a ucis opt persoane, după ce a deschis focul într-o bază militară, în Siberia. El spunea ulterior, într-o scrisoare deschisă, că a acţionat din cauza ”infernului” pe care-l trăia în armată.

Serviciul militar este obligatoriu în Rusia şi are o durată de un an pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani.

O parte semnificativă a populaţiei se sustrage serviciului militar prin diverse mijloace.

Iniţierea răcanilor a fost una dintre cele mai mari probleme în armata rusă îna anii '90, Însă situaţia s-a mai îmbunătăţit în ultimii ani.

Potrivit unor ONG-uri de apărarea drepturiilor omului, ritualuri de iniţiere a tinerilor înrolaţi rămân în continuare frecvente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.