Trei israelieni au fost ucişi de un palestinian înarmat cu o puşcă la intrarea într-o colonie evreiască în Cisiordania, au anunţat marţi autorităţile, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, care a fost împuşcat şi a murit în acest incident, nu a fost identificat încă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

El a ”venit în spatele porţii Har Adar împreună cu muncitori palestinieni care intrau în colonie”, după care a deschis focul asupra paznicilor din cadrul poliţiei israeliene, a precizat poliţia.

Alte patru persoane au fost grav rănite.

Victimele prezentau plăgi împuşcate şi înjunghiate, a anunţat serviciul israelian de ambulanţă.

Autorităţile nu vor să dezvăluie identitatea israelienilor ucişi, scrie The Jerusalem Post.

Un val de înjunghieri, atacuri armate şi cu maşini, comise mai ales de palestinieni sau arabi israelieni îi vizează pe israelieni de la sfârşitul lui 2015.

Cel puţin 50 de israelieni şi patru străini au fost ucişi în ultimii aproape doi ani în astfel de atacuri.

Peste 255 de palestinieni - cei mai mulţi dintre ei atacatori, afirmă israelienii - au fost ucişi în aceeaşi perioadă. Alţii au fost ucişi în confruntări cu trupe israeliene.

Israelienii acuză o incitare palestiniană în spatele acestor atacuri. Palestinienii dau la rândul lor vina pe o frustrare acumulată în zeci de ani de ocupaţie israeliană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.