Patru copii dintre cei 12 captivi într-o peşteră din nordul Thailandei ar fi fost deja aduşi la suprafaţă, deşi informaţii iniţiale indicau că ar fi vorba despre şase copii. Narongsak Osottanakorn, guvernatorul provinciei Chiang Rai, în care este situată peştera unde în urmă cu 14 zile au rămas captivi 12 copii şi antrenorul lor, a confirmat cifra şi a declarat într-o conferinţă de presă că băieţii eliberaţi sunt „perfect sănătoşi” şi că situaţia este „cea mai bună posibilă”, scrie The Guardian. Osottanakorn a precizat că o nouă operaţiune de salvare va începe în 10-12 ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

- Conform surselor The Guardian, ultimii doi băieţi salvaţi ar primi îngrijiri medicale în afara peşterii iar al cincilea şi al şaselea urmează să iasă.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe Twitter că guvernul său lucrează îndeaproape cu guvernul thailandez pentru a ajuta la evacuare.

El a făcut referire la „nişte oameni foarte curajoşi şi talentaţi”, fără să îi identifice.

- „Doi copii au ieşit. Ei se află momentan la spitalul situat în apropierea peşterii”, a declarat Tossathep Boonthong, şeful Departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai.

„Momentan are loc o examinare fizică. Încă nu au fost transportaţi la spitalul Chiang Rai”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI Thailanda: A început ploaia în zona peşterii unde sunt captivi copiii; guvernatorul regiunii vorbeşte despre „un război contra apei”

Echipele de salvatori au intrat în peşteră la ora locală 10:00 (3:00 GMT). conform coordonatorului operaţiunii, Narongsak Osottanakorn.

Tot personalul neesenţial pentru operaţiune a fost îndepărtat de la intrarea în peşteră, rămânând doar echipele de scafandri, medicii şi forţele de securitate.

Cel mai devreme, primul copil ar putea fi scos la suprafaţă duminică la ora locală 21:00 (16:00 GMT), a anunţat un oficial, care a adăugat că atât grupul de copii, cât şi familiile lor au fost informaţi în legătură cu acest plan.

În misiunea de salvare sunt implicaţi 13 scafandri străini şi alţi cinci din cadrul Marinei Thailandeze.

Cei 12 băieţi şi antrenorul lor sunt blocaţi în peşteră din 23 iunie, cand apa a inundat galeriile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.