Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia, potrivit BBC. Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. „Nu blufez”, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Peste 1.000 de persoane reţinute în Rusia, la protestele faţă de mobilizarea parţială anunţată de Putin / Poliţia foloseşte bastoane împotriva protestatarilor / Proteste la Varşovia - VIDEO
CITEȘTE ȘI Frică şi sfidare în Ucraina, după anunţul mobilizării al lui Putin
CITEȘTE ȘI SUA ”iau în serios” ameninţarea lui Putin cu arme nucleare, anunţă Casa Albă şi ameninţă cu ”consecinţe grave” în cazul în care liderul de la Kremlin trece la fapte
UPDATE-Zelenski spune, într-un inteviu la Bild TV, că ”nu crede” în folosirea armamentului nuclear de către Moscova, în urma unor ameninţări ale lui Putin
CITEȘTE ȘI UPDATE-Zelenski spune, într-un inteviu la Bild TV, că ”nu crede” în folosirea armamentului nuclear de către Moscova, în urma unor ameninţări ale lui Putin
CITEȘTE ȘI Ruşii se năpustesc asupra biletelor de avion pentru a pleca din Rusia, după ce Putin anunţă mobilizarea. 25 de milioane de ruşi pot fi mobilizaţi în cadrul armatei şi trimişi în estul şi în sudul Ucrainei, potrivit Moscovei
CITEȘTE ȘI UPDATE-Reacţii după anunţurile lui Putin cu privire la războiul din Ucraina
CITEȘTE ȘI Mobilizare parţială militară în Rusia: Ministrul rus al Apărării spune că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti

UPDATE - ”A fost utilizat şi şantajul nuclear. Vorbim nu doar despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie – încurajată de Occident – ​​care ameninţă să provoace o catastrofă nucleară, ci şi despre declaraţiile unor înalţi reprezentanţi ai ţărilor NATO despre posibilitatea şi permisiunea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei. : arme nucleare.

Aş vrea să reamintesc celor care fac astfel de afirmaţii despre Rusia că ţara noastră deţine şi diverse mijloace de distrugere, iar în unele cazuri sunt mai moderne decât cele ale ţărilor NATO. Când integritatea teritorială a ţării noastre va fi ameninţată, noi, cu siguranţă, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a proteja Rusia şi poporul nostru.

Acesta nu este un bluff. Iar cei care încearcă să ne şantajeze cu arme nucleare ar trebui să ştie că lucrurile se pot întoarce împotriva lor”, a declarat Vladimir Putin.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Liderul rus spune că Occidentul a arătat că scopul său este distrugerea Rusiei şi că a încercat să transforme poporul Ucrainei în carne de tun.

Putin mai afirmă că va acorda statut legal „voluntarilor” care luptă în Donbas.

„Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”, a spus el.

Putin a anunţat că este necesară o decizie urgentă pentru a proteja poporul în „teritoriile eliberate”.

„De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu „mobilizarea parţială”, a adăugat el.

Liderul de la Kremlin a precizat că decretul a fost deja semnat şi că mobilizarea parţială începe de miercuri.

El spune că toţi cetăţenii care vor fi mobilizaţi vor avea statut deplin de forţă armată.

Putin susţine că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”, a afirmat el.

„Am încredere în sprijinul vostru”, s-a adresat Putin naţiunii. 

Putin a mai spus că oamenii care trăiesc în zonele Ucrainei aflate sub control rusesc nu vor să fie „sub jugul neonaziştilor”, relatează Reuters.

Putin a anunţat, de asemenea, că Rusia îşi va acorda deplin sprijin referendumurilor anunţate pentru acest weekend la Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie pentru aderare la Federaţia Rusă. El a continuat: „Îi sprijinim pe aceşti oameni”.

El a acuzat Occidentul că a început un război împotriva Rusiei în Ucraina în 2014.

„În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depăşit toate limitele”, a spus preşedintele rus. El a acuzat Occidentul că plănuieşte să distrugă Rusia şi să folosească şantajul nuclear.

Vom folosi „toate mijloacele pe care le avem la îndemână”, a avertizat preşedintele rus, adăugând că aceia care încearcă să folosească şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. El a spus în mod explicit: „Nu blufez”.

Soldaţilor ruşi li se vor prelungi contractele pe termen nelimitat, ca parte a mobilizării parţiale, potrivit corespondentului The Guardian la Moscova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.