Un nou val de atacuri ruse - soldat cu cel puţin 11 răniţi - a atins joi mai multe regiuni în Ucraina, unde a nins pentru prima oară în acest an şi unde nu este curent electric în urma bombardamentelor ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşele Dnipro şi Odesa şi capitala ucraineană Kiev au fost atinse în aceste noi atacuri ruse.

La Dnipro, în partea central-estică a Ucrainei, opt persoane - inclusiv un adolescent în vârstă de 15 ani - au fost rănite într-un bombardament, a anunţat într-o postare pe Facebook primarul Boris Filatov.

Două instalaţii de infrastructură au fost atinse, anunţă preşedinţia ucraineană, fără să precizeze care anume.

”Terorişti ruşi tocmai au bombardat oraşul Dnipro”, a anunţat într-o postare pe Telegram adjunctul şefului de cabinet al lui Volodimir Zelenski, Kirilo Timoşenko.

Şeful administraţiei regionale, Maksim Marcenko, a anunţat pe Telegram ”un atac cu rachetă al unei instalaţii regionale de infrastructură”.

”AGRAVAREA SITUAŢIEI”

În apropiere de Kiev, două rachete de croazieră şi drone kamikaze au fost doborâte de apărarea ucraineană, a anunţat Administraţioa Militară a capitalei.

Un jurnalist AFP a văzut una dintre aceste rachete de croazieră survolând un cartier rezidenţial în estul capitalei.

În regiunea Odesa (sud), ruşii au atins o instalaţie de infrastructură şi au rănit trei persoane, a anunţat administraţia regională.

Aceste noi atacuri au loc în urma unui atac masiv cu aproximativ 100 de rachete care a vizat marţi întreaga Ucraină, cel mai important de la 10 octombrie, când Rusia şi-a intensificat campania vizând distrugerea infrastructurilor de alimentare cu electricitate, apă şi gaze naturale a Ucrainei.

Ele au loc în timp ce joi a nins prima oară în acest an în Ucraina, afectată de vaste întreruperi ale alimentării cu electricitate, după ce atacuri ruse vizezză în mod specific - acuză Kievul - infrastructura energetică ucraineană.

Operatorul electric naţional ucrainean Ukrenergo a anunţat o extindere a întreruperilor alimentării cu electricitate joi, din cauza unei ”agravări a situaţiei”.

”Din cauza unei răciri brutale (a vremii), consumul de electricitate a crescut în regiunile Ucrainei”, ceea ce a ”complicat şi mai mult situaţia deja dificlă în sistemul electric”, antrenând ”restricţii mai veste” ale consumului de curent electric în ţară, deplânge într-o postare pe Facebook Ukrenergo.

”O MĂSURĂ NECESARĂ”

”Este vorba despre o măsură necesară în vederea păstrării stabilităţii sistemului energetic după al şaselea atac cu rachetă al Rusei care ţinteşte instalaţii energetice”, subliniază compania, referindu-se la atacurile ruseşti masive de marţi.

Un strat subţire de zăpadă acoperea joi dimineaţa Kievul, capitala Ucrainei, unde numeroase cartiere nu aveau curent.

Guvernatorul regional Oleksii Kuleba a avertizat miercuri că această săptămână are să fie ”grea” şi că temperatura poate scădea ”până la -10°C”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.