Patru persoane au fost spitalizate şi se aflau vineri în stare ”critică”, în urma unei busculade, joi seara, la intrarea unei săli de concerte, la Londra, anunţă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a fost chemată să intervină joi, la ora locală 21.35 (23.35, ora României), în urma semnalării faptului că ”un număr mare de persoane a încercat să forţeze intrarea” în O2 Academy, în cartierul Brixton, pentru a asista la un show al cântăreţului afrobeat nigerian Asake.

Opt persoane au fost trransportate la spital, dintre care patru rămâneau în stare ”critică”, precizează Scotland Yard.

Salvarea a găsit la faţa locului un număr de persoane rănite în busculadă, iar două persoane cu răni mai uşoare au fost îngrijite la faţa locului.

O ”anchetă urgentă a fost deschisă”, a anunţat poliţia, iar un cordon de securitate a fost desfăşurat în jurul sălii de spectacol, care găzduia joi seara un spectacol al cântăreţului nigerian afrobeat Asake.

Sala O2 Academy, în stil art deco, cu o capacitate de 5.000 de locuri, a fost deschisă în 1929.

Poliţia a anunţat că nu a efectuat nicio arestare.

Tabloidul Daily Mirror scrie că concertul a fost anulat în timp ce se afla în desfăşurare, în huiduielile spectatorilor.

Echipa a anunţat pe scenă că ”3.000 de persoane au forţat uşa din exterior, iar din motive de securitate trebuie să punem capăt spectacolului”.

”Ascultaţi, pentru securitatea voastră, ascultaţi, pentru securitatea voastră, vă rog. Pentru propria voastră securitate, vă rog, vă rog, vă rog. Există oameni care au forţat uşile. Au pătruns în interior, iar securitatea încearcă să se ocupe de asta”, a repetat echipa, care întâmpina dificultăţi în a se face auzită, potrivit tabloidului.

Comandantul Poliţiei din Londra, Ade Adelekan, a catalogat aceste fapte drept ”extrem de tulburătoare” şi a îndemnat, în postări pe reţele de socializare, să se dea dovadă de discernământ.

Numeroase înregistrări video postate pe reţele de socializare surprind ciocniri între mulţime şi forţe de ordine.

”Acolo unde poliţia a folosit forţa, acei poliţişti ştiu că este necesar să dea socoteală pentru faptele lor”, a dat el asigurări, subliniind că va folosi în acest sens toate materialele pe care le are la dispoziţie, şi anume camere de corp ale poliţiştilor.

El a dat asigurări că ”niciun câine poliţist” nu a fost folosit în intervenţie.

Poliţia a lansat un apel la martori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.