Premierul britanic, care abia s-a întors la Guvern după ce a fost grav bolnav de covid-19, şi partenera sa Carrie Symonds au anunţat miercuri naşterea unui fiu, ”un băieţel sănătos”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Guvernului conservator are un motiv în plus să doarmă mai puţin noaptea - în contextul preluării gestionării pandemiei, Regatul Unit fiind una dintre ţările cel mai puternic afectate în Europa, şi al negocierilor cu privire la perioada post-Brexit.

Copilul - al cărui nume nu a fost dezvăluit - s-a născut ”într-un spital din Londra în această (miercuri) dimineaţa devreme şi se simte ”foarte bine”, la fel ca mama sa, a declarat un purtător de cuvânt - o surpriză având în vedere că naşterea nu era prevăzută atât de devreme.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost contaminat cu noul coronavirus, ceea ce a condus la o săptămână de spitalizare - inclusiv trei nopţi la terapie intensivă.

Logodnica sa, în vârstă de 32 de ani, a prezentat simptome de covid-19.

”Premierul şi Miss Symonds doresc să mulţumească fantasticei echipe a maternităţii”, a declarat purtătorul lor de cuvânt.

Ei s-au instalat anul trecut la Downing Street - devenind primul cuplu necăsătorit care trăieşte în reşedinţa oficială a premierilor britanici.

Acest băiat este primul copil al lui Carrie Symonds.

Însă Boris Johnson are deja patru copii cu o  prietenă din copilărie, a doua sa căsătorie.

El a recunoscut alt copil, născut dintr-o relaţie extraconjugală, iar presa îi atribuie încă un alt copil ilegitim.

Predecesorii săi la Downing Street, laburistul Tony Blair şi conservatorul David Cameron, au avut de asemenea copiii în timp ce se aflau în funcţie.

Boris Johnson a anunţat că i-ar plăcea să-şi ia un concediu parental - un lucru care se anunţă delicat, după ce abia a preluat gestionarea crizei noului cronavirus, un dosar tot mai criticat.

”NOU REZIDENT LA DOWNING STREET”

Imediat, miercuri, el lipseşte de la tradiţionala şedinţă săptămânală a interpelării Guvernului în Camera Comunelor, care urma să marcheze revenirea sa în faţa deputaţilor şi prima sa ocazie de a-l înfrunta pe noul lider al Partidului Laburist Keir Starmer.

El urmează, însă, se discute cu Keir Starmer.în cursul zilei.

Guvernul este criticat din cauza lipsei de echipament de protecţie pentru îngrijitori şi personalul din azilurile de bătrâni şi a dificultăţii de a-şi atinge obiectivul de 100.000 de teste de depistare a noului coronavirus pe zi - până joi.

Explicaţii sunt aşteptate cu privire la o eventuală relaxare a izolării, instaurate la 23 martie, şi prelungită până cel puţin la 7 mai.

Regatul Unit este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie din Europa - cu peste 21.000 de morţi în spitalele britanice şi alte mii în azilurile de bătrâni, care urmează să fie integrate - începând de miercuri - în bilanţurile oficiale zilnice.

O scădere a bolii a început, însă autorităţile îndeamnă la respectarea în continuare a izolării.

Numărul de contaminări înregistrate oficial a crescut la 161.145 de cazuri.

În afară de provocarea depăşirii de către regat a pandemiei, cu consecinţe sociale şi economice dezastruoase, Boris Johnson se confruntă cu provocarea încheierii unui acord comerical complex cu Uniunea Europeană (UE), după ce a realizat Brexitul la sfârşitul lui ianuarie.

Vestea acestei naşteri a provocat un val de mesaje de felicitare.

Liderul laburist Keir Starmer a salutat o ”veste minunată”, iar ministrul Finanţelor Rishi Sunak şi-a exprimat bucuria faţă de faptul că "Downing Street găzduieşte un nou rezident”.

Tatăl şefului Guvernului, Stanley Johnson, este ”absolut încântat”, a declarat el pentru agenţia britanică de presă Press Association (PA).

Campionul Brexitului - charismatic dar clivant - Boris Johnson a ajuns la putere în iulie, succedându-i Theresei May, care a demisionat după ce a eşuat să obţină aprobarea deputaţilor a acordului său privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.