Poliţia britanică a anunţat vineri că a intervenit în urma unui incident la staţia de metrou Oxford Circus, una dintre cele mai aglomerate din Londra. Poliţia britanică a anunţat că nu a găsit vreo probă că s-a tras vreun foc de armă, după ce informaţii în acest sens au declanşat panică în centrul Londrei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 20:20 - Oxford Circus şi Bond Street, redeschise în urma unei vaste alerte de securitate

Staţia de metrou Oxford Circus a fost redeschisă în urma unei vaste alerte de securitate, în cadrul căreia a fost evacuată, în urma unor informaţii despre tragerea unor focuri de armă, a anunţat vineri seara Transport for London, relatează The Associated Press.

Atât Oxford Circus şi Bond Street, care a fost şi ea închisă, au fost redeschise metrourilor, a anunţat compania.

O femeie a fost rănită uşor în timp ce părăsea staţia de metrou.

UPDATE 20:10 - Poliţia metropolitană anunţă că nu a găsit probe că s-au tras focuri de armă în zona aglomeratei staţii de metrou Oxford Circus

Poliţia britanică a anunţat că nu a găsit vreo probă că s-a tras vreun foc de armă, după ce informaţii în acest sens au declanşat panică în centrul Londrei, relatează The Associated Press.

La aproximativ o oră după primele semnalări, Poliţia Metropolitană a anunţat că ”poliţia nu a găsit vreo urmă de suspecţi, probe că s-au tras focuri de armă ori victime”.

Forţele de ordine îndeamnă persoanele aflate în zonă să plece, iar pe cele dinăuntru să rămână acolo unde se află.

UPDATE 20:00 - Poliţia a intervenit în urma raportării unor focuri de armă înăuntrul staţiei de metrou Oxford Circus şi în zonă, dar nu a găsit victime - VIDEO

Staţia aglomerată a fost închisă, iar poliţia a îndemnat oamenii din zonă să se adăpostească în magazine.

Poliţia Metropolitană a anunţat că a fost solicitată să intervină imediat după ora locală 16.30 (18.30, ora României), în urma unui ”număr de raportări a unor focuri de armă pe Oxford Street şi înăuntru în staţia de metrou Oxford Circus”.

Poliţia a precizat că nu a găsit vreo victimă.

Autorităţile au anunţat că acţionează ”ca şi cum ar fi un incident legat de terorism” - însă nu a precizat dacă crede că este vorba despre un incident terorist.

Poliţia britanică a transporturilor a anunţat pe Twitter, imediat după ora locală 16.40 (18.40, ora României), că ofiţeri se aflau la faţa locului.

Martori afirmă pe reţele de socializare că persoane se refugiau în magazine şi puburi din vecinătate să se adăpostească.

Autorităţile în domeniul transportului au anunţat că staţia a fost evacuată şi că trenurile nu opresc în ea.

Poliţia transporturilor a îndemnat oamenii să evite zona - înţesată de navetişti şi oameni ieşiţi la cumpărături la sfârşit de săptămână, în toiul Black Friday.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.