Fragmente dintr-o dronă rusească doborâtă au provocat un incendiu într-un bloc turn şi o parcare din centrul Kievului, două persoane fiind rănite, scrie Reuters. Ulterior, un oficial al armatei ucrainene, citat de CNN, a precizat că sunt cel puţin doi morţi şi opt răniţi. Un atac cu rachete a fost lansat spre al doilea oraş al Ucrainei, Harkov, afirmă oficiali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Serghei Popko, şeful administraţiei militare regionale din Kiev, a declarat că resturile au lovit o clădire cu 24 de etaje. Anterior, primarul din Kiev spunea că imobilul avea 16 etaje.

”Clarificări ale informaţiilor privind consecinţele faptului că resturi au lovit o clădire cu 24 de etaje din districtul Solomyanskyi. La acest moment, au fost identificaţi doi morţi. Răniţi – opt persoane. Două au fost spitalizate, iar restul au primit asistenţă medicală la locul incidentului. Circa 40 de maşini aflate în parcare au fost avariate”, a scris, sâmbătă, pe Telegram, Popko.

Administraţia militară din Kiev afirmă că sistemele de apărare anti-aeriană au distrus peste 20 de rachete în spaţiul aerian al capitalei în cursul nopţii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Primarul din Kiev, Vitali Kliciko, a afirmat că două persoane au fost rănite în districtul Solomyanskyi din centrul Kievului, în timp ce imaginile postate pe reţelele sociale arată etajele superioare ale unui bloc turn în flăcări. Fragment au ajuns şi într-o parcare.

 

Primarul din Harkov, Igor Terekhov, a declarat că cel puţin trei rachete ruseşti au ţintit oraşul, una lovind o conductă de gaze şi declanşând un incendiu. Terekhov a afirmat că serviciile de urgenţă au ajuns acolo, dar nu a dat detalii despre eventuale victime.

Au fost raportate explozii şi în alte oraşe, inclusiv la Dnipro, în centrul Ucrainei. Raportările armatei arată că unităţile anti-aeriene au acţionat în toată ţara.

Alerte de raid aerian au fost în vigoare pentru întreaga ţară pentru mai bine de o oră, înainte ca autorităţile să le ridice, în cele mai multe regiuni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.