Fostul secretar de Stat al lui George W. Bush, Colin Powell, a murit la vârsta de 84 de ani, în urma unor ”complicaţii legate de covid-19”, a anunţat luni familia sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am pierdut un soţ, un tată şi un bunic remarcabil şi iubitor şi un mare american”, anunţă într-un comunicat familia.

Colin Powell a decedat la Spitalul Militar Walter Reed, la periferia Washingtonului, unde sunt îngrijiţi adesea preşedinţii americani.

Un avocat al Războiului din Irak, Colin Powell a susţinut, la 5 februarie 2003, în Consiliul de Securitate al ONU, o lungă alocuţiune despre arme de distrugere în masă (ADM) pe care le-ar fi deţinut Irakul - argumente care au servit la justificarea invaziei Irakului.

El a recunoscut ulterior că acest discurs reprezintă o ”pată” pe reputaţia sa.

”Aceasta este o pată pentru că eu sunt cel care a făcut această prezentare, în numele Statelor Unite, în faţa lumii, iar aceasta va face parte întotdeauna din bilanţul meu”, declara el.

Colin Powell a fost primul afroamerican care a deţinut postul de şef al Statului Major Interarme american, după care a devenit şeful diplomaţiei americane, în timpul preşedinţiei republicanului George W. Bush.

Născut la 5 aprilie 1937, la Harlem, Colin Powell a crescut la New York, unde a studiat geologia.

El şi-a început cariera militară în 1958, mai întâi într-un post în Germania, iar apoi a fost trimis în Vietnam, în calitate de consilier militar al lui John F. Kennedy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.