Explozia de la o mină de cărbune din din Amasra, în provincia nordică Bartin din nordul Turciei, a ucis vineri 40 de persoane, a declarat sâmbătă ministrul de Interne Suleyman Soylu, adăugând că operaţiunile de căutare şi salvare continuă pentru un miner dispărut, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a spus că 58 din cei 110 oameni care lucrau în mină când a avut loc explozia au fost salvaţi de echipe sau au ieşit singuri, adăugând că există incertitudine cu privire la un miner.

”Există încă un incendiu acolo, minerii şi echipele au făcut mari sacrificii pentru a nu-şi lăsa fraţii acolo”, a spus Soylu la mină.

Ministrul Energiei, Fatih Donmez, a declarat mai târziu că incendiul din mină a fost în mare măsură limitat, dar eforturile de izolare a incendiului şi de răcire continuă după incidentul care a avut loc la 350 de metri sub pământ.

Soylu a spus că un miner a fost externat din spital, în timp ce 10 erau încă trataţi în Bartin şi Istanbul.

Autorităţile au declarat că procurorii turci au demarat o anchetă cu privire la cauza incidentului, dar că indiciile iniţiale au fost că explozia a fost cauzată o acumulare de metan.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Explozia produsă vineri, la mina de cărbune din Amasra, din provincia Bartin din nordul Turciei, a provocat moartea a 28 de oameni, iar echipele de salvare caută însă oameni blocaţi în subteran, a declarat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de Reuters.

Un număr de 11 dintre cei 58 de mineri salvaţi primesc tratament în spitale, a mai scris Koca pe Twitter, nefiind clar câţi oameni mai sunt blocaţi din cauza exploziţiei produse în timp ce 110 oameni lucrau în subteran.

Autorităţile au spus că indiciile iniţiale sunt că explozia a fost provocată de o acumulare de metan.

Colegii şi familiile minerilor aşteptau la faţa locului şi la spitalele unde sunt trataţi răniţii.

În 2014, 301 muncitori au murit în cel mai grav dezastru produs la o mină în Turcia, în oraşul Soma din vestul ţării, aflat la 350 de kilometri de Istanbul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.